Kunsthåndværker benytter finmekanik i sin brugskunst

Sommetider kan det være tiltrængt at sætte spot på virksomheder, som flyver lidt under radaren, selv om de både besidder uvurderlig viden og udvikler spændende produkter. For kunsthåndværker Heidi Smede er finmekanik dog en yderst værdifuld og værdsat højteknologisk arbejdsmetode, som hun ofte benytter sig af, når hun skal sætte sit præg på sine unikke værker og brugskunst.

Heide Smede benytter blandt andet lasergravering til at gøre sin brugskunst noget særligt, men da hun ikke selv besidder den specialiserede kunnen eller de maskiner, der skal til for at foretage en sådan sirlig proces, har hun valgt at samarbejde med Mekoprint, som har specialiseret inden for finmekanik-området.

HS og Mekoprint skaber brugskunst med simpel finmekanik

Særligt knopper til skabslåger, kommoder og lignende er et af Heidi Smedes særligt eftertragtede produkter på det danske marked. Her kan man nemlig både få de mere traditionelt producerede knopper, men også de eftertragtede specielfremstillede knopper, hvor man som kunde kan være med til at bestemme enkelte detaljer eller selve designet.

For kunden er fremgangsmåden ganske simpel, når man selv vil være med til at formgive udvalgte knopper. Gennem Heidi Smedes hjemmeside kan man selv designe eller sætte sit eget præg på de knopper, som man ønsker sig. Efter godkendelse af skitsen overgår graveringsopgaven så til Mekoprint, som ved hjælp af finmekanik benytter lasergravering til at fuldføre den pågældende graveringopgave.

Selve teknikken er ikke svær, da Mekoprint benytter maskiner til opgaven, men for at kunne udføre opgaven til punkt og prikke, lægger de megen vægt på, at deres udstyr er opdateret og i stand til at klare opgaven. Det er hemmeligheden bag finmekanik-arbejde. 

Lasergravering er et smukt eksempel på finmekanik

Har du fået lyst til at skabe lidt spændende forandring i dit hjem ved hjælp af finmekanik, så find frem til Heidi Smedes skønne knopper til skabslåger eller kommoder på internettet. De sætter farve og kulør på et hvilket som helst hjem, og så kan du ovenikøbet selv være med til at give dem lige præcis det personlige præg, som du ønsker dig.

Du kan også kontakte Mekoprint, hvis du selv står med et projekt, som kræver deres ekspertise inden for finmekanik. De står til rådighed for alle opgaver, og vejleder gerne, hvis du har spørgsmål eller i øvrigt skulle være i tvivl om noget.